Roxana

Ce poate fi mai frumos pentru un om decât să fie sănătos! Te împaci cu kilogramele în plus ca să nu suferi, dar nu este ok, ești obosit, greoi, nu gândești limpede tot timpul… Dar cauți un nutriționist. Nu unul cu o rețetă minune, pentru că după ce ții dieta și slăbești, pui înapoi kilogramele. Și atunci alegi să mănânci sănătos. Crezi că alegi corect alimentele, dar tot nu slăbești. Și atunci îți dai seama că îți lipsesc informațiile…

Taberele de post ale doamnei Elena au făcut diferența. Am învățat să aleg alimentele corect la cumpărături, am reînvățat să gătesc cu gust, folosind condimentele care ne dau sănătate și care ne ajută să slăbim. În primul rând am renunțat la zahăr, apoi treptat la ulei rafinat, la produsele de patiserie; azi mai greșesc puțin, dar mă redresez repede. Îmi este rău dacă mănânc zahăr acum și-mi dau seama cât e de periculos. Am slăbit în câteva luni 14 kg, aș fi slăbit mai mult poate, dar observ că urmând sfaturile din tabere continui să slăbesc și azi, în afara taberei.

Rețetele sunt ușoare, foarte interesante, foarte gustoase. În fiecare zi mâncăm altceva și le preparăm ușor. Am mers în tabere pentru a slăbi. Am slăbit, dar m-am simțit ușoară și sănătoasă, pielea îmi strălucește, deși am 40 plus, părul a devenit mai ferm și gândesc mai limpede, dar sunt și mai fericită, mai veselă, mai îngăduitoare cu cei din jur.

Doamna Elena rămâne în inima mea ca un om care mi-a făcut un mare bine și mie, și familiei mele, pentru că acum gătesc altfel pentru toată familia, iar copiii învață să facă cumpărături sănătoase și să mănânce sănătos.

Ce să mai spun, toți din jurul meu au aflat de această minune simplă, aflată la îndemâna noastră, să gătim ușor și sănătos, să spunem NU alimentelor nesănătoase, care ne îmbolnăvesc trupul și sufletul și ne îngreuiază mintea. Recomand tuturor să se schimbe, să aibă curaj și să fie sinceri cu ei, înainte de aceste tabere nu eram bine! Nu mâncăm sănătos pentru că nu știam ce e bun pentru noi!

Explicațiile științifice din tabere pe subiecte diferite – imunitate, dieta sanogena, alergii, condimente, fitonutrienti – toate ar fi putut fi înțelese de niște copii, sa zicem între 14 și 18 ani, atât de clare au fost! Recomand astfel de cursuri de nutriție în școli! La orice vârstă, poate și în grădinițe, e greu să vezi pe stradă un copil supraponderal! Nici el nu e fericit, dar în câteva luni poate redeveni fericit, dacă renunță la alimentația greșită!

Toți spun acum că arat bine, iar eu le spun că sunt la dieta pentru toată viața, și eu, și familia mea! Aleg să fiu sănătos și informat, de aceea aștept cu bucurie orice tabără de post a doamnei Elena!

Cred că taberele de post ne propun o dietă pentru toată viața, o dietă sanogenă!

Felicitări doamnei Elena pentru inițiativă!

Nu prea pot sintetiza ce am simțit în cuvinte puține, mi-a devenit atât de dragă experiența încât aș vorbi tuturor!
🌸🌸🌸🌸🌸
Vă port în rugăciuni, i-am spus Sf. Parascheva despre dumneavoastră! Și le spun și copiilor la școală, de când am început tabăra, despre alegerile bune în alimentație!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top