Tabăra online “Postul Ucenicilor” – 2021

DE CE ESTE SPECIAL ACEST EVENIMENT?

Aici poți învăța cum și de ce să faci alegeri bune pentru tine – pentru sănătatea trupului și a sufletului. Întâlnirile săptămânale te vor inspira și te vor motiva, iar meniul te va ajuta să pui început unei alimentații echilibrate, variate și potrivite pentru tine. Îți vei sonda limitele fiziologice și psihologice, alături de o comunitate de oameni care își doresc să trăiască mai frumos și mai sănătos.

ESTE POTRIVIT ȘI PENTRU MINE ACEST PROGRAM?

DA – dacă vrei să îți îmbunătățești sau să îți consolidezi starea de sănătate

Cercetările arată că postul însoțit de o alimentație nutritivă și adecvată optimizează capacitatea organismului de regenerare și vindecare, îmbunătățește sensibilitatea la insulină și profilul lipidic, reduce inflamația și asigură o calitate superioară somnului.

DA – dacă vrei să îți fortifici sistemul imunitar

Perioadele de post conferă celulelor rezistență sporită la boli și la stres. Reducerea inflamației este un instrument esențial în prevenirea și gestionarea bolilor cronice, precum diabetul, afecțiunile cardiovasculare și autoimune, cancerul. Modularea sistemului imunitar prin post conferă, de asemenea, rezistență sporită la infecții virale, bacteriene și fungice.

DA – dacă vrei să începi să slăbești

Vei primi săptămânal un plan alimentar personalizat, creat după modelul de postire recomandat de Biserică (vezi mai jos rânduiala detaliată -> link rânduiala mai jos).

DA – dacă urmărești rezultate pe termen lung

Deprinderea organismului și a gândirii cu perioadele de post – urmate corect și inteligent – contribuie la îmbunătățirea stării de sănătate pe termen lung și la menținerea unei greutăți optime și crește longevitatea. Programul te va conduce de la o masă la alta și de la un seminar la altul pe parcursul taberei, ajutându-te să îți schimbi dieta pentru totdeauna.

DA – dacă vrei să înveți să fii stăpân pe tine însuți

Postul este un exercițiu de înfrânare a poftelor și de ascultare față de minte și de suflet. Prin post, simțurile și rațiunea se limpezesc, prioritățile se schimbă, iar sufletul dobândește puterea de a le împlini.

La sfârșitul acestei experiențe te vei simți mai inspirat, cu o motivație mai puternică și încurajat să continui pe calea către un sine mai sănătos.

Care este scopul programului?

Postul este o cheie către o viață sănătoasă, tonică și optimistă. Pe parcursul acestei tabere virtuale, modul în care te raportezi la mâncare și la stilul de viață se va schimba. Perioada aceasta poate avea un impact profund asupra sănătății și vieții tale. În timpul postului, corpul și mintea au mai mult timp și dispun de mai multe resurse pentru a se reface și a se vindeca.

Nu rata această experiență deosebită care te va ajuta să deprinzi obiceiuri bune, care să dureze pentru totdeauna!

20 Iunie - 4 Iulie

seara, de la ora 18

20, 25 și 30 Iunie  |  4 Iulie

Care vor fi temele discutate?

20 Iun: Importanța educației nutriționale. Între alimentele autohtone și cele din import – capricii sau practici uitate?

25 Iun: Hidratarea și protecția antioxidantă – scurt periplu de la apă la cafea și de ce au japonezii o artă a ceaiului

30 Iun: Suplimentele alimentare și plantele medicinale

4 Iul: Inflamația și condimentele

Ce se întâmplă dacă nu pot participa la o întâlnire?

Toate temele discutate vor fi însoțite de un material grafic pe care îl vei primi pe adresa de e-mail, alături de înregistrarea audio a întâlnirii.

Nu am mai ținut post până acum și nu mă simt pregătit…

Te poți înscrie la un program mai scurt sau poți opta pentru participarea exclusiv la seminarii.

Prin ce se deosebește această tabără de celelalte?

În primul rând, tabăra ­Postul ucenicilor este un mix între celelalte două: include o săptămână de post (asemănătoare cu cele din Postul care îmi place) și o săptămână vegetariană (asemănătoare cu prima săptămâna din tabăra Să iubim postul).

Apoi, vor fi două întâlniri pe săptămână (nu una).

Și, nu în ultimul rând, temele discutate vor fi diferite (vezi mai sus).

Am vreun beneficiu dacă am participat și la taberele anterioare?

Absolut. Vei fi familiarizat cu practica postului conform rânduielilor bisericești, cu seminariile și… primești o reducere de 10% pe viață la orice pachet achiziționat.

În plus, dacă acum te înscrii la Pachetul Premium, vei beneficia de această reducere la toate taberele viitoare.

Acțiunile noastre zilnice sunt determinate de nivelul de înțelegere a cauzelor și efectelor acestora.
Nu rata această experiență deosebită care te va ajuta
să deprinzi obiceiuri bune, care să dureze pentru totdeauna!

De ce Postul UCENICILOR?

Postul pe care noi îl numim astăzi al Sfinților Apostoli Petru și Pavel are origini foarte vechi, prima mențiune scrisă a acestuia fiind din secolul IV. În trecut, acest post nu era premergător sărbătorii apostolilor, ci era întrerupt de ziua prăznuirii lor.

Acest post a fost instituit ca început și cap al virtuților, ca exercițiu de lucrare a darurilor Duhului Sfânt primite la marea sărbătoare a Cincizecimii de către ucenicii lui Iisus și, prin ei, de către toți creștinii (inclusiv noi).

„În canoanele apostolice inspirate de Însuși Dumnezeu, părinții Bisericii au hotărât, sub insuflarea Duhului Sfânt, în primul rând aceea că viața virtuoasă începe cu postul.” (Sf. Leon cel Mare, sec. V)

Rânduiala alimentară

Înscriere

Sunt două etape:

  1. Rezervă-ți locul în tabără până pe 15 Iunie printr-un mail pe adresa elena@nutritielena.ro sau la telefon 0749.880.612
  2. După primirea răspunsului de confirmare, poți achita taxa de participare până pe 19 Iunie

Pachetul de bază

160 lei
  • 1 seminar la alegere (20 sau 25 Iunie)
  • meniu pentru 1 săptămână (22 - 28 Iunie)
  • suportul PDF al întâlnirilor

Pachetul extins

280 lei
  • 2 seminarii
  • meniu pentru 1 săptămână (22 - 28 Iunie)
  • suportul PDF al întâlnirilor

Pachetul "teach me"

280 lei
  • 4 seminarii
  • suportul PDF al întâlnirilor

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top